هفتم مهر ماه (روز جهانی قلب ) با عنوان «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» “Use Heart for Every Heart" گرامی باد

شعار روز جهانی قلب سال ۲۰۲۲ میلادی با عنوان «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» “Use Heart for Every Heart" انتخاب شده است.سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که بیماری‌های قلبی-عروقی، اولین عامل مرگ در جهان بوده و سالیانه تقریباً ۱۷.۹ میلیون نفر در سراسر دنیا به دلیل ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند.

فایل_آموزشی_قلب_و_عروق                               بیماریهای_قلبی_عروقی

خطرسنجی_سکته_های_قلبی_مغزی_و_سرطان

هر سال بیست‌ونهم سپتامبر بعنوان روز جهانی قلب در نظر گرفته می‌شود

هدف روز جهانی قلب امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است.

تا با برگزاری مراسم روز جهانی قلب، مباحث مهم و تأثیرگذاری در زمینه سلامت قلب و عروق برای افراد بیان شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO)  به صورت فعال از روز جهانی قلب حمایت می‌کند،

در روز جهانی قلب از دنیا می خواهیم از ابزارهای دیجیتال سلامت و فضای مجازی برای ایجاد ارتباط استفاده کنند.

پیشگیری_از_بیماری_های_قلبی_عروقی با شناخت عوامل خطر

با توجه به بحران جهانی کووید-۱۹، بهره برداری جهانی از قدرت سلامت دیجیتال برای افزایش آگاهی، پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی عروقی در دنیا یکی دیگر از اهداف روز جهانی قلب است.

۵۲۰ میلیون نفردر جهان با بیماری قلبی عروقی زندگی می کنند که در سال گذشته بطور نا متناسب به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. به علت اینکه آنها مستعد به ابتلای به انواع شدیدتر کووید ۱۹ هستند، به این افراد جمعیت مستعد و در معرض خطر گفته می شود.

بیماری های قلبی و عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در ایران به شمار می روند. نزدیک به چهل درصد علل فوت جوانان در ایران، بیماری های قلبی شناخته شده اند.

هفتم مهرماه 1401، بعنوان روز جهانی قلب در نظر گرفته شده و شعار آن "Use Heart for Every Heart“ است

که در کشور ما شعار روز جهانی قلب «اتحاد قلب‌ها برای سلامتی قلب‌ها» در نظر گرفته شده است

سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی و یکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است

روز جهانی قلب به عنوان یک ابتکار جهانی در سال ۲۰۰۰ مطرح شد

تا آگاهی عمومی نسبت به تهدید بیماری‌های قلبی و اهمیت شیوه زندگی را افزایش دهد

سیگار کشیدن، مصرف غذاهای ناسالم و نداشتن فعالیت بدنی خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی مانند سکته قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد. فشار خون بالا، قند خون بالا، چاقی و اضافه وزن نیز تأثیر منفی قابل توجهی بر سلامت قلب دارد؛ بنابراین توصیه شده است که افراد از سبک زندگی سالم پیروی کنند، به میزان کافی ورزش کنند و وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنند تا عملکرد قلب بهبود پیدا کند.

علائم بیماری‌های قلبی در بسیاری از موارد دیر ظاهر می‌شوند و نداشتن علامت، دلیل بر سلامت قلب نیست. اولین گام برای داشتن یک قلب سالم، شناخت عوامل خطری است که قلب را تهدید می‌کنند. پزشکان معتقدند، هر چه میزان کلسترول بد یا LDL در خون شما بالاتر باشد و تعداد بیشتری از عوامل خطرزا را داشته باشید، به همان اندازه در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارید. افرادی که قبلا مبتلا به بیماری قلبی بوده اند، در معرض خطر بیشتری برای وقوع یک حمله قلبی مجدد هستند.

عوامل خطر زای اصلی در بیماریهای قلبی  استعمال سیگار،فشار خون بالا،میزان کم کلسترول خوب یا HDL،
سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی زودرس،سن در مردان 45 سال یا بیشتر و در زنان سن 55 سال یا بیشتر‌
 چاقی و نداشتن فعالیت بدنی نیز در بروز بیماری های قلبی موثر هستند.برای آن که مشخص شود تا چه اندازه در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دارید، باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایشات دوره ایی چکاپ را انجام دهید

اگر در خانواده تان، فرد یا افرادی با سابقه بیماری و یا حمله قلبی هستند،آگاه باشید که شانس بروز این بیماری در شما بیشتر از سایرین است. به هر ترتیب می توانید با چک آپ منظم بررسی سطح کلسترول خون و اندازه گیری فشارخون در بازه های زمانی منظم، قبل از بروز حادثه از خود محافظت کنید. البته این چک آپ ها برای همه افراد توصیه می شوند.

برخی متخصصین، استرس و ناراحتی اعصاب را مھمترین دلیل بیماریها و عوارض قلبی به حساب می آورند. استرس حاد، در حد عواملی ھمچون سیگار کشیدن، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و عدم فعالیت بدنی، می تواند ریسک حمله قلبی را افزایش دهد.

قلب هایی که ارتباط شان با جامعه قطع شده در معرض بیشترین خطر بروز بیماری قلبی و سکته مغزی به علت فقدان دسترسی به پیشگیری، درمان و کنترل بیماری قلبی عروقی هستند. با توجه به اینکه هنوز نیمی از جمعیت دنیا دسترسی به اینترنت ندارند باید از راه های دیگری برای ارتقای دانش و آگاهی و تغییر نگرش،برای در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم، استفاده کرد.

با اقدامات ساده، مانندپیروی از یک رژیم غذایی سالم، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان مناسب می توان سلامت قلب را حفظ کرد. ابزارهای دیجیتالی مانند اپلیکیشن های موبایل و ساعت های هوشمند می توانند در ایجاد انگیزه و قدم برداشتن در جهت ارتقای سلامت قلب، کمک کنند.

پیام اصلی روز جهانی قلب برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه ، قلب های خود را با سلامتی پیوند بزنیم».

ترغیب و تشویق مردم به انتخاب شیوه و سبک زندگی سالم با چند تغییر ساده به تضمین سلامتی قلب خود کمک کنیم.

مشارکت همگانی برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی به منظور ارتقای سلامت قلب.

مصرف نوشابه ها و آبمیوه های شیرین را کاهش دهیم و بجای آن آب یا آبمیوه های طبیعی را انتخاب کنیم.

انواع شیرینی و سایر مواد غذایی شیرین را با میوه های تازه به عنوان یک جایگزین سالم استفاده کنیم.

روزانه ۵ سهم میوه و سبزی (معادل ۴۰۰ گرم) مصرف کنیم.

مصرف الکل را برای همیشه کنار بگزاریم و مصرف نکنیم.

مصرف غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده حاوی نمک، شکر و چربی زیاد را محدود کنیم.

غذاهای محل کار یا مدرسه را در منزل تهیه کنیم.

فعال و با نشاط تر زندگی کنیم

تصمیم بگیرید حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط و ۵ روز در هفته انجام دهید.

یا حداقل ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی با شدت زیاد در طول هفته انجام دهید.(در ۳ تا ۵ روز هفته)

بازی کردن، پیاده روی، کار در خانه، حرکات موزون همه جزء این فعالیت به حساب می آیند.

هر روز بیشتر فعال باشید-از پله ها بالا بروید، بجای رانندگی پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید.

به مصرف دخانیات نه بگویید

طی ۲ سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری عروق کرونر قلب بطور اساسی کاهش می یابد.

طی ۱۵ سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری قلبی عروقی به میزان خطر در افراد غیر سیگاری میرسد.

مواجهه با دود دست دوم دخانیات نیز یک علت بیماری قلبی عروقی در افراد غیرسیگاری است.