فهرست

معرفی واحد بهبود تغذیه

  معرفی واحد

 واحد بهبود تغذيه در جهت امنيت غذايي و ارتقای كيفيت تغذيه جامعه از طريق حمایت های تغذیه ای، دسترسی فيزيكی- اقتصادی، افزايش سواد و فرهنگ تغذيه‌ای با همکاری واحدهای درون بخشی و بین بخشی برنامه ریزی و نظارت می کند.

انتظار می رود كيفيت زندگی و امنيت غذايی جامعه با رویکرد افزایش سواد تغذیه ای بهبود یابد به طوری که اکثر افراد بتوانند انتخاب های مناسبی از جانشين های غذايی را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از این طریق مشكلات تغذيه‌ای اعم از كم خوری، پرخوری و كمبود ريزمغذی ها در آنها كاهش يابد.

شرح وظایف واحد

  1- مشاوره رایگان تغذیه ای برای گروه هدف تعریف شده ( مشاوره تغذیه برای گروه های مختلف سنی دارای مشکل تغذیه و ارجاع شده و بیماران دارای بیماریهای دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا و بیماری های قلبی – عروقی) در سه مرکز جامع خدمات سلامت شهری شهید کشوری، علی بن موسی الرضا و امیرکلا 2 که آدرس آن در سایت معاونت بهداشتی درج شده است.

2- آموزش تغذیه سالم برای گروه های مختلف سنی(کودکان ، نوجوانان و دانش آموزان ، جوانان ، میانسالان،  سالمندان و مادران باردار )

3- شناسایی و حمایت تغذیه ای مادران باردار و کودکان مبتلا به سوءتغذیه و فقر مالی

4- همکاری و نظارت تامین یک وعده غذای گرم در مهد های شهری و روستایی و حاشیه شهر

5-  نظارت بر بهبود مراقبت هاي تغذيه اي در بيمارستانها و افزایش کیفیت غذا در بیمارستان های تابعه دانشگاه

6- اجرای بررسی شاخص های تغذیه ای کشوری و شهرستان

7- نظارت در بهبود تغذیه دانش آموزان (مدارس شبانه روزی ، شیر مدارس ، پایگاه تغذیه سالم )

8- همکاری و مشارکت در برگزاری مناسبت های مختلف بهداشتی- تغذیه ای ( روز جهانی کودک ، روز جهانی غذا ، روز جهانی تخم مرغ ، هفته سلامت و ... )

9- ملی غنی سازي آرد با آهن و اسید فولیک با مشارکت فعال معاونت غذا و داروی دانشگاه

10- برنامه کاهش مصرف نمک، قند و شکر و روغن و افزایش مصرف میوه و سبزی ، حبوبات و شیر و لبنیات

11- توانمندسازی زنان روستایی در زمینه باغچه سبزیکاری و تغذیه سالم

12-مکمل یاری (بهبود وضعیت ریز مغذی ها)در گروه های مختلف سنی

13- مدیریت تغذیه در بحران  

و همچنین شناسایی مشکلات تغذیه ای موجود و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع آنها
برنامه ریزی جهت آموزش تغذیه به گروه های سنی مختلف (کودکان،زنان باردار و شیرده ،نوجوانان ، بزرگسالان ، سالمندان )
برنامه ریزی در خصوص مداخله های موثر در تامین امنیت غذایی 
نظارت و ارزشیابی برنامه های تغذیه ای در سطح شهرستان
همکاری با ادارات و سازمان های مرتبط با امر غذا و تغذیه در برقراری امنیت غذایی 
اجرای برنامه های پژوهشی تغذیه
تهیه متون آموزشی برای گروه های سنی مختلف در زمینه تغذیه