فهرست

بازگشایی ایمن در مدارس و دانشگاهها با انجام واکسیناسیون کرونا

هشدار و توصیه اکید ما به دانش‌آموزان و دانشجویان اینست، با توجه به احتمال بروز پیک جدید کرونا در اواخر پاییز، خواستار انجام واکسیناسیون گسترده دانش‌آموزان و دانشجویان با ایجاد تهویه مطبوع در کلاس‌های درس مورد تاکیدبوده و توصیه می شود خانواده ها، معلمان و دانش آموزان قبل از بازگشایی مدارس و تغییرات فصلی آب و هوا دوره واکسیناسیون کرونای خود را تکمیل نمایند.

بخش قابل توجهی از جمعیت هر جامعه‌ای را افراد زیر 18 سال تشکیل می‌دهند که عدم واکسیناسیون این بخش از جامعه، کنترل پاندمی کرونا ممکن به نظر نمی‌رسد.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به بازگشایی مدارس در سال تحصیلی پیش رو گفت:

بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا و کمیته ملی واکسن کووید -١٩ تزریق دو نوبت واکسن کووید به دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی توصیه می شود.

به گزارش وبدا، پدرام پاک آیین افزود:

«واکسن های مجاز در گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال شامل  پاستوکووک و سینوفارم است»

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص تزریق نوبت سوم دانش آموزان صرفا برای افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و یا افراد دارای بیماری زمینه ای ضرورت دارد.

وی فاصله نوبت دوم و سوم را حداقل ٦ ماه دانست.

در اینفوگرافیک زیر با نکات ضروری درباره لزوم واکسیناسیون کودکان آشنا می‌شوید.

بازگشایی مدارس در دوران همه گیری کرونا (آشنایی با بهداشت محیط مدارس)

زندگی با کرونا corona.pdf

زندگی با کرونا corona.pdf

اگرچه در زمینه بیماری کرونا در حال حاضر چشم‌انداز خوبی وجود دارد و پس از دو سال و نیم به وضعیت مناسبی نزدیک می‌شویم، اما با این حال این احتمال هم وجود دارد که پس از بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در اواخر پاییز پیکی از بیماری با افزایش موارد مثبت و بستری داشته باشیم

با وجود چنین شرایطی نباید امر آموزش متوقف گردد. مدارس علاوه بر آموزش محل ارتقای روابط اجتماعی کودکان و نوجوانان بوده و در طول این دو سال همه کشورهای دنیا و هم کشور خودمان دچار آسیب بسیار شده‌اند. بازگشایی امن برای دانش‌آموزان نیاز بوده و باید کاری کرد تا این پیک احتمالی را با خیال راحت پشت سر بگذاریم و هم اینکه دانش‌آموزان با رعایت توصیه های بهداشتی متخصصان به مدرسه رفته و آسیب نبینند.

در این راستا واکسیناسیون بهترین پیشنهادی  است که می‌توان انجام داد. اگرچه نمی‌توان آن را اجباری کرد. بین خانواده نگرانی‌های زیادی در مورد واکسن کودکان وجود دارد به همین دلیل نمی‌توان هیچ خانواده‌ای را مجبور کرد تا کودک خود را واکسینه کنند. با این حال خوشبختانه تا امروز گزارشی از عوارض واکسن در میان کودکان گزارش نشده است.

از این رو تاکید میگردد خانواده ها، معلمان و دانش آموزان قبل از بازگشایی مدارس و تغییرات فصلی آب و هوا دوره واکسیناسیون کرونای خود را تکمیل نمایند.

اگر این طرز تلقی در جامعه وجود دارد که بیماری کووید ۱۹ دیگر بیماری زایی و مرگ و میر بالایی ایجاد نمی کند و شاید همین امر منجر به کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند زدن ماسک شده است، به واسطه تاثیر بدون تردید تزریق واکسن است.

خوشبختانه واکسیناسیون همگانی کرونا با ایجاد ایمنی جمعی در جامعه توانسته از میزان بیماری زایی و مرگ ناشی از این بیماری بکاهد و یک امنیت جانی و روانی در جامعه ایجاد کند.

نکته حائز اهمیت در انجام واکسیناسیون گسترده، کاهش سرعت جهش ژنتیکی در ویروس کرونا می باشد و چه بسا اگر کل کشور و حتی کل جهان در یک مقطع زمانی در برابر این بیماری واکسینه شوند، بتوان این بیماری را در مرحله حذف یا ریشه کنی قرار داد.

فاصله زمانی بین موج های همه گیری، آمار ابتلا و مرگ ناشی از بیماری کووید قبل و بعد از انجام واکسیناسیون همگانی کرونا خود شاهد این مدعاست که واکسیناسیون نه تنها توانسته میزان مرگ و میر را به طور چشمگیری کاهش دهد، بلکه با کاهش سرعت جهش ژنتیکی ویروس، فاصله زمانی بین دو موج را افزایش داده است که همه این شواهد، موُید تاثیر بلاشک واکسیناسیون همگانی کرونا می باشد.بنابراین توصیه می شود:

شهروندان بدون توجه به شایعات فضای مجازی، تا قبل از بازگشایی مدارس و شروع تغییرات فصلی آب و هوا نسبت به واکسیناسیون خود اقدام عاجل نمایند.

 

شروط وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس

شروط وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت،

واکسیناسیون، بیمار نبودن افراد و تهویه مناسب کلاس های درس را سه شرط اصلی وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس دانست.

«محسن فرهادی» معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به بازگشایی مدارس اظهار کرد:

بر اساس هماهنگی‌های انجام شده یک سری توصیه‌های بهداشتی در قالب پروتکل برای مدارس و مراکز آموزش عالی تدوین شده است که هم توسط وزارت کشور و هم وزارت بهداشت به مجموعه‌های مختلف ابلاغ گردید.

همچنین تشدید کنترل نظارت بر روی مراکز آموزشی به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود که مهمترین محورهای آن تأکید بر رعایت بهداشت فردی مانند

شستن دست‌ها و ضد عفونی کردن آنها، استفاده از ماسک به ویژه در مکان‌های بسته و فاقد تهویه است.

فرهادی بیان کرد: همچنین تأکید زیادی بر تهویه اماکن داریم. در حال حاضر با توجه به مساعد بودن هوا می‌توان تهویه طبیعی را در دستور کار قرار داد. نکته دیگر خودمراقبتی جدی و نظارت روی آن است به این شکل که دانش‌آموزان یا اولیا و مربیان در صورت داشتن علائمی مانند سرماخوردگی حتما قرنطینه خود را رعایت کنند. اگر علائم خفیفی را دارند به پزشک مراجعه کرده و 4 تا 5 روز خود را از محیط آموزشی دور نگهدارند.

این مقام وزارت بهداشت تأکید کرد: توصیه دیگر ما این است که حتما واکسیناسیون کامل انجام شود. اگر شش‌ماه از آخرین واکسن آنها گذشته باشد حتما دوز یادآور خود را تزریق کنند تا واکسیناسیون آنها انجام شود.

 درخواست وزارت بهداشت از مدارس این است که ضدعفونی سطوح پرتماسی مانند دستگیره‌های در، سرویس‌های بهداشتی و آبخوری‌ها را به صورت جدی انجام دهند. همچنین اگر از سرویس مدرسه استفاده می‌کنند حتی‌الامکان شیشه‌های آنها را با توجه به وضعیت هوا پایین بکشند تا تهویه مناسب در سرویس‌های رفت و آمد هم صورت بگیرد. خوشبختانه در سامانه ایران من وضعیت بیمار بودن، واکسینه بودن راننده‌های تاکسی و اتوبوس کنترل می‌شود به همین دلیل اگر قرار باشد که سرویسی اختصاص داده شود، بهتر است از خودروهای عمومی استفاده شود تا سرویس‌های خارج از سامانه.

فرهادی با بیان اینکه همزمان با بازگشایی مدارس به آموزش و پرورش ابلاغ شده است که فعالیت‌ بوفه‌ها و پایگاه‌های تغذیه‌ای را آغاز کنند، گفت: رعایت موارد بهداشتی و نظارت بر آنها الزامی است. ضمن اینکه مدارسی که بوفه دارند با توجه به اینکه وقتی دانش‌آموز مشغول خوردن مواد غذایی می‌شود باید ماسک خود را بردارد، باید توزیع مواد غذایی در زنگ‌های تفریح و در فضای باز صورت بگیرد و در کلاس‌ها و فضای بسته حتی‌الامکان مواد غذایی سرو نشود.

وی افزود: وقتی بر تهویه تأکید داریم منظور گردش هوا است بسیاری از کلاس‌ها دارای پنجره بوده و اگر شرایط هوا اجازه دهد می‌توان این پنجره‌ها را باز کرد، ضمن اینکه در پروتکل‌ بهداشتی که برای آموزش و پرورش ارسال شده است روش‌های مختلف تأمین تهویه مناسب هم نوشته شده است. با اصول اولیه و شرایط موجود کلاس‌ها می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.

او ادامه داد: تزریق واکسن در صورت دارا بودن شرایط سنی، بیمار نبودن و نداشتن تست مثبت و تهویه طبیعی سه شرطی هستند که اگر رعایت شوند می‌توان نسبت به بازگشایی‌ها، نگرانی چندانی نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه در میان دانش‌آموزان مقاطع بالاتر بیشترین رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت گرفته است، گفت: با رعایت تمامی این نکات در مدارس و جامعه می‌توان از بروز پیک‌های آتی جلوگیری کرد.البته الان موارد مبتلا به بیماری و مرگ و میرها کاهش پیدا کرده است.