فهرست

پیام تبریک دکتر جوانیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و توصیه های تغذیه ای

دکتر جوانیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به عموم شهروندان محترم بر لزوم توجه به تغذیه صحیح در این ماه مبارک، تاکید نمودند.

دکتر جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به عموم شهروندان محترم بر لزوم توجه به تغذیه صحیح در این ماه مبارک، تاکید نمودند. ایشان در ادامه اظهار داشتند به طور كلي پيروي از يك برنامه غذايي صحيح در این ايام از اهميت ويژه اي برخوردار است تا هم بتوان عادات غذايي نادرست را اصلاح كرد و  هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد.

درماه مبارك رمضان نيز مانند هميشه پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل شامل شش گروه اصلي غذايي شامل 1- گروه نان و غلات 2- گروه ميوه­ جات 3- گروه سبزيجات 4 - گروه گوشت و تخم مرغ 5- گروه حبوبات و مغزها مثل بادام و پسته و... 6- گروه شير و لبنيات ضروري است. با رعايــت تـنوع و تعادل در مصرف غذا نيازهاي تغذيه اي شامل آب، املاح، ويتامين ها، پروتئين ، چربی و کربوهیدرات های مورد نياز بدن، تامين مي ­شود. توصيه مي­ گردد افراد روزه­ دار همانند زماني كه روزه­ دار نيستند سه وعده غذا میل نمایند كه اين وعده ها شامل افطار، شام و سحر است.

در وعده افطار بهتر است ابتدا با چاي، آب جوش يا شير گرم و خرما يا كشمش روزه خود را باز کرد.

در وعده شام از مصرف غذای سنگين خودداري شود و با فاصله 2 ساعت بعد از افطار ميل گردد تا سبب  سيري در زمان سحر نشود.

تا پايان شب و هنگام خواب از ميوه ها، چاي كمرنگ و ساير مايعات مخصوصا" آب استفاده نمایند.

وعده سحري بهتر است حاوي مواد پروتئيني(گوشت، مرغ، ماهي، شير و حبوبات) مشابه وعده ناهار با حداقل مقدار روغن و چربي باشد و غذاي اصلي در اين وعده صرف شود.

توصيه مي ­شود كه در وعده ­هاي سحري و افطار از پرخوري، مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند یا شكر، زولبيا و باميه پرهيز كرد.