کنفرانس خبری بسیج ملی فشار خون

در حاشیه کنفرانس خبری بسیج ملی فشار خون درمعاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل، اصحاب رسانه و خبرنگاران با اندازه گیری فشار خون و ثبت در سامانه به بسیج ملی کنترل فشار خون پیوستند.

حدود30 درصد از مردم مازندران و شهرستان بابل بیماری فشارخون دارند.

جناب دکتر  مصطفی جوانیان معاون محترم  بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل در کنفرانس خبری بسیج ملی فشارخون خاطر نشان کرد.
طرح بسیج ملی فشارخون در کل کشور برگزار می‌شود و دانشگاه علوم‌پزشکی بابل نیز در همین راستا با سایر دانشگاههای کشور  وارد عمل شد.
فشارخون یا قاتل خاموش، بیماری است که علائم خاصی ندارد و معمولا افراد در مراجعه به پزشک جهت درمان متوجه بیماری فشارخون خود می‌شوند.
عدم مصرف دخانیات، الکل و نمک راههای ساده جلوگیری از بالا رفتن فشار خون است.
با کنترل فشار خون می‌توان از بسیاری بیماری‌ها مثل نارسایی_قلبی، کلیوی و سکته های مغزی جلوگیری کرد.
۶٠ درصد افرادی که فشار خون دارند از بیماری خود بی‌اطلاع اند.
بر اساس آمار، میزان فشار خون در شهرستان بابل از کل کشور بیشتر است، تخمین زده می‌شود بیش از ٣٣ درصد مردم مازندران و بالاخص بابل فشار خون داشته باشند که بالاتر از نرم ٢۵ درصد کشوری است
همه خانم‌های باردار و افراد بالای ٣٠ سال مشمول این طرح هستند ولی همه مراجعه‌کنندگان بالای ١٨ سال نیز فشار خون آن‌ها اندازه‌گیری می‌شود.
تمام بیمارستان‌های خصوصی و دولتی، درمانگاه‌ها، مراکز و خانه‌های بهداشت به صورت رایگان فشار خون مراجعین  را اندازه گیری و ثبت در سامانه کشوری می‌کنند.
در این طرح علاوه بر ثبت فشار خون اطلاعاتی در خصوص سبک زندگی سالم به مراجعه کنندگان داده می‌شود.
 استان مازندران و فارس دو استانی هستند که برنامه پزشک خانواده شهری و استانی را اجرا می‌کنند.
در این طرح علاوه بر مراکز فوق، ١٧ ایستگاه در سطح شهر ایجاد می‌شود و هلال‌احمر، بعضی داروخانه‌ها و شهرک‌های صنعتی، نمازجمعه و مراکز پرتردد فشار خون مراجعین را اندازه‌گیری می‌کنند.
هرشخصی می تواند در صورت امکان سنجش فشار خون را در منزل با افراد دوره دیده و کار آزموده اندازه گیری با ورود به سامانه مورد نظر اطلاعات شخصی و فشار خون خود را ثبت کند.
١۴٠ بر روی ٩٠ به بالا را فشار خون در نظر می‌گیریم
انتظار ما در اجرای این طرح تحت پوشش قراردادن 50 درصد از جمعیت ٣٠٠ هزارنفری بالای ۳۰ سال است.
احتمال می‌دهیم حدود ٩٠ هزار نفر در بابل فشار خون داشته باشند.
هدف برنامه ما اندازه‌گیری ۵٠ درصد از افراد بالای ٣٠ سال برای سنجش فشار خون است.
افراد در مراجعه به پایگاه‌های سنجش فشار خون کارت ملی یا شماره ملی خود را به همراه داشته باشند.

چهارشنبه، ٨ خرداد ٩٨.