بسیج ملی کنترل فشار خون بالا

بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از 17 خرداد ماه لغایت 15 تیر 1398 آغاز خواهد شد.

زمان:

۱۷ خرداد ماه  تا ۱۵ تیر ماه 1398

محل مراجعه :

مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه های بهداشتی، خانه های بهداشت و بیمارستانها

گروه های  هدف:

افراد بالای ۳۰ سال و زنان باردار و بیماران کلیوی

فشار خون در بین بیماری های غیر واگیر اولین علت مرگ و میر محسوب می گردد، شیوع فشار خون بالا در جمعیت زیر ۳۵ سال حدود ۱۴ درصد و در جمعیت ۴۵ تا ۵۵ ساله شیوع یک سوم و در جمعیت بالای ۷۰ سال شیوع دو سوم دارد.

در سال ۲۰۱۷، بالغ بر ۱۰ میلیون نفر در سطح جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند و بر اساس برآوردهای انجام شده در سال ۱۳۹۶، در اثر بیمارهای مرتبط به فشار خون بالا ۹۷ هزار نفر در ایران جان خود را از دست داده اند.
 تنها ۶۰ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود مطلع اند و تنها پنجاه درصد بیماران مبتلا به فشارخون بالا برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می کنند.

این طرح از ۲۷ اردیبهشت ماه جاری لغایت ۱۵ تیرماه ۹۸ با هدف ایجاد حساسیت موضوعی در آحاد جامعه (مردم و سیاستگذاران)، افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه در زمینه فشار خون بالا اجرا می گرد و اندازه گیری فشار خون افراد ۳۰ تا ۷۰ سال را از اهداف این طرح عنوان کرد.